Categorieën
Geen categorie

Oersprong theater 28 mei 2024

LANGZAAM…WORDT HET LICHTER

Langzaam…wordt het lichter 

is het 4e en definitieve -Indië- stuk dat Harriet Bergsma en Marion Gerverdinck ten tonele brengen.

Sinds 1993, al ruim dertig jaar, werken zij samen en ontdekken elke keer nieuwe uitgangspunten, pijnlijkheden en ontroeringen of verrassingen vanuit hun verleden, vanuit het leven van hun ouders en (over)grootouders. Vanuit het leven met hun familie. 

Voor mensen die in oorlog leefden, en uit lijfsbehoud vluchten moesten, is (bijna) niets meer zo simpel als het lijkt. Naast onverteerbare woede of wrok is er altijd ook een gevoel van ’te moeten behouden’/ te moeten vasthouden; want vaak immers jaren zó tekort gekomen. Of zoveel geweld en/of honger en/of dreiging en vernedering meegemaakt.

In dit vierde stuk willen de makers een stop op die steeds weer terugkerende gevoelens van verongelijktheid zetten. 

De boodschap die zij eens -30 jaar geleden- vanuit de zaal hoorden: ons is voorspeld “Dit leed zal doorgaan tot in de vijfde generatie…” hopen zij te kunnen ontkrachten.

We léven immers, en tot nu, in Nederland, is dat leven goed. Laat dat een troost zijn voor de vele vluchtelingen, die daarná op drift zijn geraakt. Laat het een troost zijn dat er gelukkig veel geleerd is voor de latere vluchtelingen, sinds en vanuit die enorme vluchtelingenstroom uit Nederlands Indië.

Destijds , rond de jaren ‘50.

Datum: 28 mei 2024

Tijd: 19.00-21.30 (nabespreking tot 22.00 uur en zaal open vanaf 18.30 uur)

Ticketprijs: €12,50,-

Tickets te koop via: mariongerverdinck@gmail.com

Meer info: www.oersprong-theater.nl

Reactie toevoegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *